Forbrukslån til båt

Mange nordmenn velger å skaffe en båt for ferier langs den langstrakte norskekysten. Dette er en stor investering som krever mye planlegging. Arbeidet kan derimot resultere i mange flotte feriedager. Et mindre forbrukslån er løsningen for mange nordmenn som ønsker seg en norsk ferie på sjøen.

Finn det riktige lånet

Enkelte banker opererer med låneavtaler direkte rettet mot de som ønsker å kjøpe båt. Slike lån med sikkerhet er derimot ofte rettet mot større båter på rundt 7 meter, fremfor mindre båter mange nordmenn flest velger. I slike tilfeller er det et forbrukslån som vil være løsningen. Et slikt lån er tilgjengelig hos de fleste banker og finansieringsforetak.

Sammenligne ulike tilbud

Med en rekke ulike valgmuligheter burde du gjennomføre en grundig undersøkelse av markedet før du velger et lån. Det anbefales å starte med banken du allerede er kunde i og deretter sammenligne med lån fra andre banker. Eventuelt kan du bruke en sammenligningstjeneste på nett som gjør denne jobben for deg. Skriv kun inn dine ønsker og få en guide til de bankene som dekker dine behov best mulig.

Disse kan søke om lån

Det er fullt mulig å bruke et forbrukslån til å dekke hele summen båten din vil koste. Det er derimot mer realistisk å spare opp egenkapital i et par år før du søker om lån til drømmebåten. Mange vil anbefale at mesteparten blir dekket fra egen lomme.
Søknaden må gå gjennom en lang prosess før godkjenning. Det settes blant annet krav til en god økonomisk historie før låneavtalen kan godkjennes. Dette innebærer at du ikke har betalingsanmerkninger eller dårlig kreditt.

Skjulte kostnader

Det er ikke kun båten som koster. Ulike reparasjoner på båter, annet utstyr, og båtplass krever også planlegging og penger. Det fine med et forbrukslån er at din bank ikke kontrollerer hva du bruker pengene på. Dermed kan du fint ta opp et lån for å dekke et båtkjøp samtidig som du for eksempel bruker resten av pengene til et depositum på en båtplass. Eventuelt får du ekstra penger til utstyr som redningsvester, reparasjoner av båten, kart, kompass, og kjøleutstyr.

Forbrukslån spesifikasjoner

Når du søker om et forbrukslån til en båt burde du være klar over alle detaljene rundt lånet. Dette lånet er et mindre lån med høyere rente og kortere nedbetalingstid. Vær derfor sikker på at nedbetalingene får plass inn i det månedlige budsjettet med avdrag, renter og avgifter. Dersom du skulle glemme en nedbetaling kan inkassovarslingene fort bli dyre.