Kan lån uten sikkerhet noensinne lønne seg?

Det står stadig noe om lån uten sikkerhet i mediene. Ofte handler det om noen som har satt seg selv i en vanskelig situasjon. Det er spesielt mange unge som søker om dette lånet. Dette er nemlig et type lån det ofte er enklere og raskere å få utbetalt enn mange andre. Så lenge du oppfyller de ulike kravene og kriteriene banken har, selvfølgelig.

Og mye av det du leser stemmer. Derfor bør du ikke ta opp et lån uten sikkerhet helt videre. Du bør tenke gjennom hva du trenger og hvor. Og ikke minst vite at du vil klare å betale tilbake alt igjen. Låner du på en smart måte kan det gi deg flere fordeler enn ulemper. Du kan til og med ende opp med å tjene på det i lengden.

Når lån uten sikkerhet er den beste løsningen

Ikke alle lån passer for alle. Og ikke alle lån blir innvilget til hvem som helst. Et lån uten sikkerhet er allikevel en av løsningene som treffer bredest. Det betyr ikke at det er den beste avtalen for akkurat deg. Men er du i en av de følgende situasjonene, kan det hende det er nettopp det.

Når du ikke kan eller ønsker å stille med sikkerhet

Om banken krever sikkerhet for å låne deg penger må du ofte stille med noe verdifullt. Dette avhenger av størrelsen på lånet. Jo høyere sum du søker om, jo mer må sikkerheten din være verdt. Dette kan være alt fra smykker til møbler. Fra klokker til sykler. Sikkerhet på veldig store lån er ofte bil, båt, hus eller leilighet. Dette er for at banken skal kunne selge det om du ikke betaler tilbake lånet.

Men det er ikke alle som eier hjemmet de bor i. Det er heller ikke alle som har egen båt, eller som velger å kjøre bil. Det er heller ikke en selvfølgelig at hjemmet ditt er fullt av dyrebare antikviteter. Og selv om du skulle eie noe med høy verdi, trenger det ikke bety at banken godtar det som sikkerhet.

Det er heller ikke sikkert at du ønsker å risikere noe verdifullt du eier. Selv om du ikke har planlagt å misligholde lånet, kan du være uheldig. Da er det bittert om banken kommer og selger noe du eier. Spesielt om du bruker hjemmet ditt som sikkerhet, og du ikke bor alene. I så fall er et lån uten sikkerhet en tryggere løsning.

Når du trenger en større sum på kort varsel

Livet kan være uforutsigbart. Du kan miste hele eller mye av inntekten din på kort varsel. Du kan få skader på bilen eller hjemmet som ikke forsikringen din dekker. Dessuten har kanskje forsikringen din en dyr egenandel. Og hva gjør du om du, et familiemedlem eller et kjæledyr blir syk eller skadet? Da kan det komme store utgifter som haster å betale.

Et lån uten sikkerhet kan være raskere inne på konto enn mange andre løsninger. Du trenger ikke få verdien på noe du eier vurdert som sikkerhet. Ofte trenger du heller ikke å dokumentere hva du skal bruke lånet til. Dermed kan dette lånet redde deg ut av mange vanskelige situasjoner. Selv om noen banker er for ivrige på å gi ut lån også.

Slik kan du tjene penger på et lån uten sikkerhet

Det finnes også måter du kan tjene penger på lånet ditt på. Så lenge du vet hva du driver med, og du har en god plan. Til slutt kan du sitte igjen med mye mer enn du lånte i utgangspunktet.

Kjøp og salg med lån uten sikkerhet

Det finnes mange muligheter for å kjøpe billig og selge dyrt. Mange selger ting de eier uten å vite hva noen er villige til å betale for det. Da kan du slå til om du vet det vil bli profitt.

Det kan også lønne seg å følge med på annonser for konkurssalg. Kjøper du inn varer i store opplag blir det selvfølgelig mye billigere. Deretter kan du selge varene én og én over nettet. Kanskje du til og med kan friste med en lavere pris, og fortsatt få et godt overskudd. Du kan også bli nødt til å investere litt i annonsering for å nå mange nok kunder.

Å bruke lån uten sikkerhet på aksjemarkedet

Aksjemarkedet er mer uforutsigbart enn å kjøpe og selge fysiske varer. Dette er altså ikke noe som anbefales for hvem som helst. Men om du setter deg ordentlig inn i hvordan det fungerer kan det være mye å hente. Bare husk at dette er en bransje for den som er tålmodig. Det er bittert å selge aksjer som plutselig har steget til dobbel verdi neste måned.

Før du tar det første steget bør du lese deg opp på bransjen. Ikke vær redd for å spørre om tips fra noen som har mer kunnskap enn deg. Og ikke minst, start smått før du gjør de største investeringene.